Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Baklava

Baklava Hamuru için: 2

Baklava
Hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
75 gr tereyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartmatozu
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
Şerbet için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
250 gr tereyağ
1,5 su bardağı sıvı yağ
Arasına için:
1 kase ince cekilmiş ceviz
Açmak için:bolca nişasta
İlk olarak serbeti hazırlıyoruz,15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Hamuru için tüm malzemeleri genis bir kapta harmanlıyoruz kontrollu bir şekilde unu azar azar ekleyip ele yapışmayan normal yumuşaklıkta bir hamur hazırlıyoruz 4 bezeye ayırıp üzerini örterek dinlendiriyoruz. İlk bezeyi alıp oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde nişasta serpip açıyoruz.Üzerine bol nişasta serpip katlıyoruz.İki kenarını ortada birleşitirip diyer iki kenarıda katlıyoruz her katı nişastalamayı unutmuyoruz.Kare şeklini alan yufkamızı sivri uçlarından ortaya getirip bohça seklinde tekrar katlayıp üzerini örtüyoruz.Diğer bezeleride aynı işlemden geciyoruz.İlk katladığımız bezeden başlayıp yavaş bir şekilde açabildiğimiz kadar açıyoruz.Uzerine ceviz serpip 2 veya 2,5 parmak genisliğinde katlıyoruz.Bir çay bardağı veya yuvarlak bir kalıpla yarım ay şelinde kesiyoruz ve tepsiye yerlestiriyoruz.Tüm bezeler bitince tereyağını eritip uzerine biriken köpüğü toplayıp atıyoruz.Ocaktan alıp sivıyağida ekliyoruz ve baklavaların uzerine eşit miktarda yayıyoruz.Baklavanın katlara ayirlaması ve çitır çıtır olması için yuksek ısıda birden pisirmiyoruz.önce 180 dereceye getirip baklavalar kizarmaya başlayınca 160 dereceye düşürüp nar gibi kızartıyoruz.Firından ćıkan baklavanın üzerine soğuyan serbeti gezdiriyoruz.Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum