Nar gibi kızarmış Ev baklavası lezzeti efsane görüntü şahane beğeni yapmadan gecmeyin kaydetmeyi unutmayın arkadaşlar mutlu akşamlar
Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 pk kabartma tozu
4 buçuk-5 su bardağı arası un(kontrollü ekleyin)
1 fiske tuz
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon
Üzeri için;
1 su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ara katları için;
İnce çekilmiş ceviz
Açmak için;
Bolca Nişasta
Mısır buğday ikisi de olur
Öncelikle şerbeti için suyu tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra çeyrek limon sıkıp 20 dk daha kaynatıp kapatalım.
Hamuru için sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım .
Üzerine yavaş yavaş unumuzu ve kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu az 15 dk güzelce bastıra bastıra yoğuralım.
Hamurumuzu üzerini kapatalım 15 dk dinlenmeye bırakalım.
Dinlenmiş olan hamuru iki eşit parçaya bölüp beze yapalım oklavayla inceledik yufkalar istediğiniz şekli vererek yapabilirsiniz üzerine tere yağı gezdirerek fırına verin kızarıncaya dek pişirin şerbetini dökerek dinlensin servise hazır