Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bal Kabağı Püreli Kuplar

Bal Kabağı Püreli Kuplar

Bal Kabağı Püreli Kuplar
Malzemeler:
Balkabağı puresi için
600_700 gr balkabağı
1 su bardağı şeker
1 çubuk tarçın
Muhallebisi için;
1 litre süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı(arzuya göre)
4/3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
1_1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
Hazırlanışı
Benim dolapta artan balkabağı tatlım olduğu için pratik oldu blendırdan geçirip kullandım.
Sizinde hazırda varsa ne ala yoksa ilk olarak balkabağını temizleyip doğruyoruz.
Üzerine şekeri ekleyip suyunu salana kadar dinlendiriyoruz.Daha sonra ocağa alıp kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz .
Soğuyunca kabaklari blendırden geçirip püre haline getiriyoruz.Sıkma torbasıyla sıkmak isterseniz serbetin tümünü süzdürün.
Muhallebiyi hazırlamak icin toz şanti ve vanilya hariç diğer tum malzemeyi bir tencereye boşaltıp kıvam alıp göz göz kaynayana kadar pisiriyoruz.
Üzeri kabuk tutmaması icin strech film veya kapak kapatıp sogumaya bırakıyoruz.
Daha sonra vanilya ve santisıni ekleyip mikserle cırpıyoruz.
Bisküvileri rondodon geçirip toz haline getiriyoruz.
Kupların dibine 1 yemek kasığı dolu biskuvi koyup resımdeki gibi sırayla muhallebi ve bal kabagı püremizi de koyuyoruz.
Üzerine arzuya göre süsleyip buzdolabına kaldırıyoruz.Afiyet olsun