Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bal Peteği Tatlısı

Bal Peteği Tatlısı Malzemeler:

Bal Peteği Tatlısı
Malzemeler:
125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
Aldığı kadar un
İçi için;
Kavrulmuş kadayıf
Ceviz kırığı
Tarçın (arzuya göre)
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alıp sırasıyla tum hamur malzemelerini ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içimizde yassılaştırıp ortasına kadayıf ve cevizi koyup kapatıyoruz.(bir önceki paylaşıma bakabilirsiniz) Üzerine bir cımbızın arka tarafı veya kalın bir şiş ile delikler açıp ileri geri hareketlerle delikleri biraz büyütüyoruz ki kabarınca kapanmasın.Önceden ısınmış orta dereceli fırında pişiriyoruz.Tatlı fırından çıkınca şerbetlicekseniz şerbetin oda sıcaklığında olması lazım.Şerbetiniz kaynarsa tatlının soğuk olması lazım.Favori tatlılarınız arasına girecek bir tarif,yapacak olanlara kolay gelsin