BALKABAĞI EKMEK TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı püre halinde balkabağı
1 . çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı zencefil
5 diş ezilmiş karanfil
1 çay kaşığı silme tarçın
1 çay kaşığı zerdacal
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı silme tuz
5.5 . 6 su bardağı un
YAPILIŞI
önce balkabağını doğrayıp tencereye alın 1 çay bardağı su ilave edin Kaynamaya başlayınca altını kısın
Yumşayana kadar pişirin
Blendirdan püre yapıp bir kenara alın soğumasını bekleyin
Geniş bir hamur kabınıza ılık süt su aktarın şeker ve mayayı ileve edip karıştırın
Sıvıyağ tuz ekleyip karıştın
Balkabağı pürenizin içine tarçın zencefil karanfil zerdacal mahlep koyup güzelce karıştırın
Mayalı harcınızın içine ilave edin güzelce karıştırın
Yavaş yavaş ununuda ileve ederek kulak memesi yumşaklığında bir hamur yapın Üzerini kapatıp
1 saat dinlendirin hafif unlanmıs tezgahınıza döküp 4 esit bezeye ayırın
Kabaklarınıza iple şekil verin ortasına Kırdığınız tarçın çubukları batırın
Yağlı kağıt serili fırın tepsinize sıralayın
20 dk tepsi mayasını bekleyin
190 dereceli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin