Balkabağı Reçeli
1kilo kabak
750 gram toz şeker
Yarım limon ve bir kaç kaç adet limon tuzu
2 su bardağı su
2 adet karanfil
Yapılışı: bal kabakları kabuğu alınıp küçük küpler şeklinde doğranır. Başka bir kapta bir yemek kaşığı kreçi ,3 litrelik suya karıştırıp dinlenmeye bırakılır. Çöken kreçi çok karıştırmadan üzerindeki köpükler alınıp kepçe yardımı ile suyu bulandırmadan o suyu kabakların üzerine ekliyoruz. Üzerine bir tabak bırakıp tüm kabakların ıslanmasını sağlamalıyız. 1-2 saat bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanmalıdı. Şeker ve su kaynatılmak için bir tencereye alınır üzerine kabaklar eklenip büyük gözde kaynatılmaya bırakılır. Kaynadıktan sonra orta ateşte pişirilir. Karanfil eklenip En az 1 buçuk saat boyunca kaynatınız ve son 10 dakikada limon suyu ve limon tuzu eklenir. Koyulastigindan emin olduktan sonra kapatılıp yemeye servis yapabilirsiniz