Balkabağı Topları
Malzemeler:
4 su bardağı rendelenmiş balkabağı
5 yemek kaşığı şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı ceviz
Tarçın(arzuya göre)
1 paket vanilya
Bulamak için;
Hindistancevizi
Hazırlanışı
İlk olarak rendelenmiş kabak ve şekeri kabak yumuşayana kadar pişiriyoruz.Kapağını kapatmayıp yüksek ateşte yaparsanız kabaklar su bırakmayacaktır. Dibinde su kalırsa süzebilirsiniz.Oda ısısına gelen kabakların üzerine ceviz bisküvi kırığı ve vanilyayı ilave edip karıstırıyoruz.Buzdolabında dinlendirdikten sonra şekillendirip hindistancevizine buluyoruz.Hindistancevizim yetmediği için kalanı toz pudinge batırdım dilerseniz sizde kullanabilirsiniz.Afiyet olsun