Hatay’ın bayram kombesi …
5kg sarı un
2.5 kg Vita yağı (tereyağı da olur)
2kg şeker
5 paket kabartma tozu
5paket vanilya
Kömbe baharatı (aktarlarda bulabilirsiniz)
1litre süt
Yapılışı…..
İlk olarak sütü ve şekeri bir kaba koyun karıştırarak eritin.daha sonra büyük bir hamur legeninne unu baharatı,vanilyayi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamis olan Vita yağı ni ekleyip iyice una yedirin daha sonrada sütlü şeker karisimini yavaş yavaş ekleyip yoğurun ve 30 dk dinlendirin hamuru daha sonra tahta kalıplarla şekil verin .(videoda ayrıntılı gösterdim)biz Hatay’da fırından tepsi alıp tepsilere dizeriz ve fırında pişirtiriz.sizler evdede pisirebilirsiniz.