BAZLAMA
Malzemeler :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz (miktarı size bağlı)
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
6 su bardağı su
16 su bardağı un
Yapılışı :
Uygun bir kabın içerisine sütleri, 1 su bardağı ılık suyla karıştırdığımız kuru mayayı, şekeri, tuzu, suyu, sıvıyağını ilave edip karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edip güzelce hamuru yoğuralım.
Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp mayalandırmaya bırakalım.
Bazlama hamuru mayalandıktan sonra karıştırıp maya kokusunu alalım. Ardından hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirelim. (Bezeleri tavanızın boyuna göre ayarlayabilirsiniz.)
Bezeleri yaptıktan sonra üzerlerini kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamuru masa ya da tezgaha alalım ve hafif un serpiştirelim. Elimizi de hafif unlayalim ve bezeyi elimizle istediğiniz boyutta açalım. O kadar yumuşacık hamur ki çok çabuk açılacak hemen. Oklava, merdane kullanmanıza hiç gerek kalmayacak
Açtığımız hamuru önceden ısıttığımız tavaya koyalım.(Herhangi bir yağ kullanmıyoruz bu aşamada.) Bazlama hamurunu ters-düz ederek pişirelim ve piştikten sonra servis edeceğimiz tabağa alalım. Diğer yaptığımız bezeleri de aynı bu işlemleri yaparak bazlamamızı yapalım.
Bazlamalarımız yemeye hazır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. İsterseniz üzerine dereotu, maydanoz serpiştirip de servis edebilirsiniz veya terayağı sürerek yiyebilirsiniz. Tercih sizin. Mutfağınızın şefi sizsiniz
Diğer tariflerde görüşmek dileğiyle hoşça kalın.