BEĞENDİLİ TAVUK
Malzemeler
750 gr tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet kapya
2 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Karabiber kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
tuz ve kekik
4 adet orta boy patlıcan
1yemek kaşığı tereyağ
2yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
Besmele sos için 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı rendelenmiş kaşar karabiber ve muskat
Hazırlanışı;
Tavuk sotesi icin kırmızı biber ve yesil biberlerin içlerini çıkartarak doğrayalım.Soğanımızı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım.Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü içerisine sıvı yağ aldığımız tavaya alarak sotelemeye başlayalım. Yuksek ateste yakmadan sürekli karıstırarak pişirelim ki tavuklar sulanmadan hızlıca pissin.Tavuklar suyunu cektigınde dogradıgımız sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.Beğendisi için ayrı bir tavaya tereyağı alarak eritelim.Erittiğimiz tereyağının üzerine un ekleyerek karıstıralım.Kokusu cıkıncaya kadar 1-2 dakıka unu kavuralım.Ardından közlenmiş patlıcanlarımızı ekleyerek karıştıralım. Bu asamada konserve patlıcan kullanabileceğiniz gibi kendiniz közleyerek de kullanabilirsiniz.Daha sonra üzerine rendelenmiş kasar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyelim. Biraz da muskat rendeledıkten sonra karıstırmaya devam edelim.Peynirler eridıkten sonra son olarak sütu ilave edelim ve karıstıralım.Begendimiz kaynamaya başlayınca ocaktan alabiliriz.Sebzelerle birlikte pişen tavuga domates salçası, biber salcası, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.Sıcak suyu da ekledıkten sonra 5 dakika pismeye bırakalım. Sonrasında ocaktan alalım.Hazırladıgımız begendiyi tabagın tabanına yerlestirelim, üzerine sotelediğimiz tavukları alarak servis edelim. Afiyet olsun!