Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BEYTİ KEBABI

BEYTİ KEBABI 350 gr

BEYTİ KEBABI
350 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet yufka
Sos için: 1 kaşık salça
1 su bardağı su
Tuz
1 adet domates rendesi
Tereyağ
Yoğurt
Hazırlanışı: kebap için soğanı ve sarımsağı rendeleyin Tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğurun buzdolabında dinlenmeye kaldırın dedim gibi ya bir gün önceden yoğurun koyun yada en az bir saat dinlendirin. Dinlenen kıymayı 3. Fotoğrafında gördüğünüz gibi kebap şeklini verin çok ince olmasın ona dikkat edin. Üzerini sıyıyağ sürüp önceden ısıttığın 250 derece fırında pişirin 5 dk sonra derecesini 150 düşürün kurutmadan pişirin daha sonra fırından çıkarınca bir yufkayı ortadan ikiye katlayın geniş ucuna kebapları dizin son fotoda olduğu gibi kesin uzerine sıvıyağ sürup tekrar üzeri hafif pembelesene kadar pişirin daha sonra alın tabagınıza dizin Diğer yandan domates sosu için önce suyla salçayı karıştırın kısık ateste 5 dk kaynatın daha sonra domatesi rendeleyip ekleyin bıraz da tuz dokün 5 dk kadarda böyle kaynatın suyu eksilirse su ekleyin çok koyu olmayacak domates cekirdeklerini göZükmesin diye süzgecten geçirin. beytilerinizin üzerine salça sostan dökün baska bir kapta tere yag kızartın onuda sosun kebabın üzerine gezdirerek dokün kebabımız Hazır ben yanına gördügünüz gibi sarımsaklı patlıcan közü ve domates közü servis ettim harika oldu afiyet olsun

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir