BURGU BAKLAVA
İki ölçü için
4 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
2 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz (çay kaşığı ucuyla)
Arasına serpmek için ceviz
Üzerine sıvı yağ (siz tereyağıda koyabilirsiniz)
Şerbeti için (bir tepsilik)
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Bir dilim limon
Şekeri ve suyu karıştırıp ocağa alalım kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.Baklavamız soğuk şerbetimiz sıcağa yakın olacak.Eğer daha kıyır yapmak isterseniz şerbeti biraz daha ılık yapabilirsiniz
Yapılışı
Öncelikle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.Daha sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım isterseniz biraz daha küçük alabilirsiniz.Ben bezeleri 2 saat dinlendirdim 34 saatte dinlendirebilirsiniz daha kolay açılıyor.
Daha sonra bezelerimizi sadece nişastayla açıyoruz ince olması çok önemli xHamurumuzun kenarları düzgün olsun diye birazcık katlıyorum videoda olduğu gibi daha sonra cevizimizi serpiyoruz ve ince oklava ile hamurumuzu sarıyoruz hamurumuzu oklavadan sıyırıp istedigimiz boyutta kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Ben üzerine tereyag yerine sıvı yag koyuyorum tereyağ agır geliyor.
Önceden ısıtılmış 160-170 derecede pişiriyoruz benim fırınım hızlı pişirdiği için ben 160 derecede pişirdim fırından fırına değişkenlik gösterebilir.
Baklavamız piştikten ve soğuduktan sonra şerbeti çok sıcak olmayacak şekilde baklavamızın üzerine dökelim.Daha kıyır olmasını istiyorsanız ılıktan biraz sıcak şekildede dökebilirsiniz
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun