Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BURGU BAKLAVA

BURGU BAKLAVA 750 gr

BURGU BAKLAVA
750 gr tepsi için:
50 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
3-3,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı buğday nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için sıvıyağ
Şerbet için:
3’5 su bardağı su
3’5 su bardağı şeker
Çeyrek limon
İç malzeme fındık ceviz kullandım.
Hazırlanışı: Uygun bir kabın İçine unlu mamüller hariç tüm malzemeleri katın.
Daha sonra önce nişasta ekleyip yumurta büyüklüğüne göre unu yavaş yavaş ekleyin azlık çokluğu ayarlarsınız en son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yuğurun.
5 dakika yoğurmalısın tavsiye ederim pürüzsüz bir hamur için.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 12 bezelere ayırıp Üzeri kapalı halde yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru tek olmak şartı ile incecik açıp oklavada sarılı halde büzün.
Büzülen yufkayı düz zeminde yavaşca açıp ortasına ceviz içini serpin.
Yufkayı büzerek sarın.Tepsiye yerleştirin.Tüm yufkalar bitince üzerini hafif ısıtılmış bol sıvıyağ ile heryerini yağlayın.
Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 C pişirin.
Şerbet için tüm malzemeleri tencereye alıp yaklaşık 15 dk kaynatıp altını kapattım.
Fırından çıkan tatlım ve şerbetim ılık olarak şerbetledim.

Afiyet Olsun