CEVİZLİ BÜZME BAKLAVA
Malzemeler:
1 paket baklava yufkası
1 paket tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
250gr ceviz
Üzerini süslemek için
Çekilmiş çam fıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı
Tereyağ ve sıvı yağı eritip kenara aldım,
Cevizi rondada cekıp tabaga aldım baklava yufkasını tezgaha serip uzerine tere yagı fırca yardımıyla surüp kenarını 4 parmak kalınlıgında büküp üzerine ceviz döktum ve oklava yardımıyla dürum halinde sardım oklavada iki elimle buzdüm ve yaglanmış borcam tepsisine dizdim bu islem yufkalar bitede kadar yaptım kalan tere yagı üzerine sürüp önceden 220 derece fırında da konturol ederek alt üst kızarınca fırından çıkardım.önceden şerbetini yaptım soğuk şerbet kulandım fırından cıkarınca 5 dakika beklettim ve soğuk şerbeti üzerine döktüm 2 saat dinlendikten sonra üzerine çam fıstığı tozu ile süsledim ve servis yaptım deneyenlere afiyet olsun.