Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Çikolatalı Poğaça

Çikolatalı Poğaça Bir su

Çikolatalı Poğaça
Bir su bardağı ılık su
Bir su bardağı ılık süt
Bir paket instant maya
Bir yemek kaşığı şeker
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir tane yumurta akı
Bir tatlı kaşığı tuz
Beş 5,5 su bardağı un
İçi için: çikolata
Ara katları için: 100 gr tereyağı
Üzeri için: bir yumurta sarısı, bir yemek kaşığı süt
Yapılışı: öncelikle hamuru yoğurup oda sicakliginda 1 saat Mayalandıralım. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. Bezeleri merdane ile tatlı tabagi büyüklüğünde açalım. Her birinin üzerine ince bir tabaka halinde tereyağı sürelim ve dört tane açtığımız bezeyi üst üste koyalım,daha sonra dört parça olacak şekilde keselim ve videoda görüldüğü gibi sekil verelım.Ardından tepsıye alıp uzerıni ınce bır bezle orterek tepsi mayası icin 20 dakika bekletelim. Son olarak yumurta sarısı ile sütü karıştırıp sürelim önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim.