ÇİKOLATALI TARTOLET
Malzemeler
Hamuru İçin
100 gr tereyağı ( Oda sıcaklığında )
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sirke
2,5 su bardagı un ( Kontrollu ekleyelim )
Kreması İçin
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
30 gr un ( 2 yemek kaşığı)
60 gr nişasta ( 4 yemek kaşığı)
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
40_50 gr bitter çikolata
1 paket kremşanti ( Krema soğuyunca )
Kenarı İçin
bitter çikolata
fıstık ( fındık,ceviz )
Krema için kremşanti ve çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirelim.Pişince ocağı kapatıp hemen çikolatayı ilave edip karıştıralm.Üzerinin kabuk tutmaması için streçleyp buzdolabnda soğutalım.Soğuyunca kremşantiyi ilave edip mikserle çırpalım.
Tartolet hamuru icin un hariç diğer malzemeleri karıstıralım ve azar azar unu ılave edelim.Minik minik toplar yapalm( Her bıri 18 gr ) 24 lü muffin kalıbına yerleştirip uzerine bastıralım.Taban kısmına catal batıralım. 175 derecede pişirelim.
Çikolatayı benmari usulü eritip tartoletlerin kenarını çikolataya batıralım. Ardından fıstığa batıralım. Çikolata soğuyunca içine kremayı sıkalım. Kremanın kurumaması icin kapalı bir kapta buz dolabında muhafaza edelim.
Afiyet olsun
Çikolatalı Tartolet

