ÇİLEKLİ YAZ PASTASI TARİFİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
2.5 çay bardağı un
MUHALLEBİSİ İÇİN
2 su bardağı süt
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı şeker
1 corba kaşığı tereyağ veya margarin
2.5 çorba kaşığı un
Vanilya
SOSU İÇİN
2 su bardağı temizlenmiş doğranmış çilek
1 cay bardağı şeker
2 çorba kaşığı silme nişasta
1. çay bardağı su
SOSUN YAPILIŞI
Doğranmış çileği şekeri güzelce karıştırın Ocağa alın kaynamaya başlayınca altını kısın iyice rengini versin 5 dk bu şekilde pişirin nişastayı suyla biraz açıp çilek sorunuzun üzerine yavaş yavaş ekleyerek karıştın 3 dk bu sekilde pişirip altını kapatın çok koyu olursa biraz su ilave ederek açabilirsiniz çok sulu olmıçak en son blendirdan geçirin
KEKİN YAPILIŞI
yumurta şeker beyazlayana kadar kadar çırpın sıvıyağ sütü ilave edip karıştırın un kabartma tozu vanilya da ekleyip tekrardan karıştırın yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbınızı boşaltın 180 derece ısıtılmış fırında 20.25 dk arası pişirin
Fırından çıkınca tepsinizden kekinizi çıkarın başka bir servis tabaginiza alıp kekinizi tekrardan kelepçeli kalıbınızı içine alın bir taraftan muhallabinizi pişirin
Süt şeker un yumurta sarısını bir sos tencerinize döküp güzelce karıştın Ocağa alın kaynayana kadar pişirin Kaynamaya başlayınca altını kısın 3 dk bu sekilde pişirip altını kapatın tereyağı vanilya ekleyerek güzelce karıştın
Kekinizin üzerine döküp düzeltin Sıcaklığı gidince çilek sorunuzun üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletin .kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz (3.4.satte dinlendirip buzdolabında yiyebilirsiniz)