ÇOBAN KAVURMA
Malzemeler
1 kilo dana kuşbaşı (kasabınıza cok minik hazirlatin)
2 kapya biber
5 sivri biber
1 büyük soğan
4 tane orta boy küp doğranmış domates
Zeytinyağı az tereyağ
Tuz karabiber kekik ve arzu ettiğimiz baharatlar
Yapılışı
Önce etimizi düdüklü tencerede biraz haşlıyoruz.
Sonra suyunu süzüp eti bir kenara alıyoruz.
Kavurmayi yapacagimiz tencereye kuru soğanı ve biberleri alıyoruz. Zeytinyagiyla bir guzel kavuruyoruz. Rengi dönünce domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra etimizi ekleyip bir guzel pisiriyoruz. Eger arzu edersiniz bir iki diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. En son baharatlari ekleyip altını kapatıyoruz. Şef yaninda bol köpüklü buz gibi ayran öneriyor