Cocostar Pasta
Malzemeler:
Pandispanya için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker(azaltılabilir)
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt(keki ıslatmak için)
Kreması için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Ganaj için;
1 paket krema(200 ml)
2 paket tablet çikolata
Hazırlanışı
İlk olarak pandispanyamızı hazırlıyoruz (vakti kısıtlı olanlar hazır pandispanya da kullanabilir) Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi değişip kabarana kadar çırpıyoruz. Sıcak suyu da ılave edip cırpmaya devam ediyoruz. Kuru malzemelerin tümünü eleyip karışıma ekliyoruz. Mikserle bir iki tur düşük seviyede çırpıyoruz. Diledigimiz küçük boy bir fırın kabını yağlayıp karısımı boşaltıyoruz orta dereceli fırında pisiriyoruz.
Kekimiz pişerken iç kremasını hazırlamak için krem santiyi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz hindistancevizi pudra şekeri ve vanilyayı katıp karıştırıyoruz.
Pişen kekimizi ılındıktan sonra yatay bir şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. Bir katını servis tabağına alıp süt ile ıslatıyoruz kremanın yarısını üzerine yayıyoruz. Diğer keki üzerine kapatıp kalan kremayı da ikinci katına sürüp buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu arada üzerine dökeceğimiz ganajı için kremayı bir kapta ısıtıyoruz içine çikolataları kırıp eriyene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyan ganajı dolapta dinlenen pastamızın üzerine döküyoruz dilediğimiz gibi süsleyip afiyetle yiyiyoruz.