Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça
Malzemeler
125 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu (Arttırabilirsiniz tercihe bağlı)
Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
Dilerseniz içine
YAPILIŞI
Un peynir ve dereotu harıc tum malzemeler yogurma kabına alınarak karıştırılır.
Daha sonra azar azar kontrollü bır sekılde un eklenır ve yogurmaya devam edilir.
Kıvamlı bır hamur olunca ınce ınce kıyılmıs dereotu eklenır ve son kez yogurulur.
Hamurdan ceviz büyuklügünde parcalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizılir. Eger arasına peynır koyacaksanız hamuru yuvarladıktan sonra elinızle bastırarak incelterek acmalısınız. Ardından ıcerisine peynır koyarak yarım ay seklınde kapatın.
Sekıllendirilen pogaçalar pisirme kagıdı serili fırın tepsisıne alınır.
Uzerıne yumurta sarısı sürulerek 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklasık 30 dakika pisirilir.