Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DİLİMLİ ŞEKERPARE

DİLİMLİ ŞEKERPARE MALZEMELER: 2

DİLİMLİ ŞEKERPARE
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı hindistancevizi
2_3 çay bardağı irmik
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat( tercihen)
1/2 portakal veya limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Bulamak için ayrıca ;
1 çay bardağı irmik
Şerbeti için;
4 su bardağı seker (az şekerli sevenler 3 bardak kullanabilir)
4 su bardağı su
İlk olarak serbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp bir iki taşım kaynatıp sogumaya bırakıyoruz.Ardından bir kapta un ve kabartıcılar haric tüm malzemeyi karıştıyoruz.Kabartmatozu ve karbonatla beraber unu kontrollü bir sekilde ekleyip yumuşak ama ele yapısmayan bir hamur hazırlıyoruz.Dilediģimiz gibi sekillendiriyoruz (Ben hamurdan uzun rulolar hazırlayıp irmige buladım daha sonra 2 parmak uzunluğunda kestim) tepsiye diziyoruz.180_200 dereceli fırında pembelesene kadar kızartıyoruz.Fırından cıkan tatlının üzerine oda ısısına gelen serbeti gezdiriyoruz.Şerbetini cekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun