DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ
200 gr tereyağı (ya da margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardagı mısır nişastası buğday nışastası da olabilir
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un 3, 5-4 su bardağı
1 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
Margarın, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve pudra şekerini mikser yardımı ıle çırpın.
Un, vanılya ve kabartma tozunu ekleyıp yoğurun Yoğurduktan sonra damla çıkolata ekleyip çok az yoğurun.
Dondurma kaşığına hamuru koyup hafifçe bastırın ve kaşığı ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine çıkartın 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pisirin afiyet olsun