Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı tereyağ ve sıvıyağ karışımı
1 paket vanilya (arzuya göre)
Hazırlanışı
İlk olarak şeker ve suyu bir tencereye koyup bir iki taşım kaynatıp kenara aliyoruz.Diğer yandan yağı tencereye alıyoruz kızınca irmiği ilave edip kavuruyoruz.İstediğimiz rengi alınca şerbeti azar azar ve karıştırarak ekliyoruz.Bir iki taşım kaynadımı ocağı kapatıyoruz Arzuya göre vanilya ilave edip dinlenmeye bırakıyoruz.Dondurmalı servis edecekseniz helvanin soğuması gerekli yoksa servis esnasinda dondurma erir.Helvayi kaseye dolduruyoruz ve kaşıkla çukurlastirıyoruz çukura dilediğiniz ceşit dondurma koyup üzerine bir miktar helva koyuyoruz biraz tepeleme olsunki bastırınca helva sıkışıp servis esnasinda dağalmasın bir tabağa ters cevirip bastırıyoruz üzerine fıstık koymak isterseniz kaseyi yavaşça alıp fıstıkları yerleştirin ve tekrar kaseyi helvanın üzerine kapatip bastırın.Kaseyi aldıktan sonra servise hazır.Afiyet olsun