İçli Köfte Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli lezzetlerinden bir tanesi olan içli köfte, günümüzde kültürle büyük..
İçli Köfte Dondurucuda Nasıl muhafaza edilir?
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli lezzetlerinden bir tanesi olan içli köfte, günümüzde büyükşehirlerde önemli restoranların menüsünde yer almaktadır. İçli köfte kültür açısı Arap mutfağına ait bir yemektir ve A-rapların Kibbe olarak tanımladıgı son derece islem zor ve zahmetsiz bir yemek türüdür. Oldukca lezzetli bir ürün olan içli köfte yapıldıktan sonra hızla tuketilmelidir.
İçerisinde bulundurduğu bulgur ve diğer yıpranmalar nedeniyle beklemesi gibi besin değerleri kaybedilebilir ve bakteri üretimi artabilir.
Son derece lezzetli olan içli köfte, eğer tüketilebilir ilden daha fazla üretilmişse o zaman kalması için belli başlı metotlar uygulamamız gerekiyor.
Bu birleştirme beraberlik icli köfteleri uzun süre saklayabilir ve ihtiyacınız olduğunda cıkartarak lezzetli sofralar oluşturabilirsiniz.
Aynı zamanda içliköfte oldukça zahmetli bir üretim yapmak isteyen ev hanımları tarafından yönetilir ve sonra genellikle bir kısmı dondurmaya devam eder, sonra tüketilmek için ayrılırlar.
Bunu dondurmada saklayabilmek için belli başlı metotları uygulamamız gerekiyor.
İçli köfteyi dondurucuda saklama
İçli köfteleri dondurucuda saklamaya başlamadan önce köftenin tazeliğinden emin olmanız gerekiyor.
Dışarıda durmuş bir köfteyi dondurucuya koyarsanız bozulma riski büyük olacaktır ve bakteri üretimi hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. İçli köfte derinize hazırladıktan sonra bir tepsi üzerine temas etmeyecek şekilde istifleyin.
Ayrıca tepsiye dizmiş olduğumuz için köfteler doluncaya kadar dondurucuda bekletilir.
Donma işlemi gerçekleştikten sonra saklama kabı ya da buzdolabı poşetlerinin içine yerleştirerek ağzını geniş bir şekilde buzdolabının dondurucu bölümüne tekrar koyabilirsiniz.
Köftelerinizi dondurucuda saklarken tek küresel şekilli gruplar halinde dizim sizin için daha karlı olur. Bu sayede cıkarmak istediginizde sadece tüketebileceginiz kazanı cıkarırsınız.
Köfteleri buzdolabından cıkardıktan sonra buzları çozülünce tekrardan buzdolabının dondurucu böumüne koyamazsınız.
Bu sekilde bir saklama gerceklestirdiginizde yaklasık 6 ay boyunca icli koftelerızi muhafaza edebilirsinız. İcli kofte derin muhafaza edilebilmesi icın -18 ile 20 derecelik bir ısı gerekmektedir. İcli kofte ellerınizi dondurucuya iki farklı sekilde yerlestirebilirsiniz.
Kızartma yapıldıktan sonra yerleştireceğiniz gibi esnek bağlı pişirmeden içli köfte derinizi dondurucuda saklayabilirsiniz.Haşlama yöntemi de nadir olarak kullanılan kopyalama yöntemi içerisinde yer almaktadır. Dondurucudan cıkarttıktan sonra istediginiz sekilde pisirerek sofralarınızı susleyebilirsiniz.