Dubai Çikolatası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük kase çiğ kadayıf
2 dolu yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
1-2 yemek kaşığı tahin
300 gr sutlü kuvertur cikolata (Bitter-Sütlü karışık kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
Öncelikle çikolatamızın iç harcını hazırlamak için tavaya tereyağını alıp eritelim ve içerisine kadayıfı ekleyip güzelce kavuralım ocaktan indirelim.
Kadayıfımızın uzerine tahın ve fıstık kremasını da ekleyip güzelce karıştıralım ve bir kenara alalım.
Derin bir kabın içine kuvertür çikolatayı kıralım ve benmari usulü eritelim. İyice eriyen çikolatayı ocaktan indirelim. Fakat cikolatayı tencerenin icinden almayalım ki çikolatamız donmasın.
Eriyen çikolatamızın yarısını yağlı kağıt serilmiş bir tepsi ya da tabağa döküp güzelce yayalım. Soğuması için 15-20 dakika dondurucuya kaldıralım.
Dondurucuya kaldırdıgımız çikolatanın üzerine Antep fıstık kremalı harcımızı eşit şekilde yayalım.
Kalan cikolatayı da fıstıklı harcımızın uzerine dikkatli bir şekilde ekleyip, yayalım.
Çikolatamızı iyice dondurmak icin 1 saat kadar dondurucuya kaldıralım.
Donan Dubai cıkolatamızı dondurucudan alalım ve yağlı kağıdını cıkartalım.Afiyet olsun