ELMALI RULO PASTA
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı ılık su
1,5 su bardagı un 1-2 kaşıgını nisasta kullanabilırsiniz
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Portakal kabuğu (rendelenmiş)
Elmalı harç için;
6-7 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
İlk olarak elmaları rendeleyip bir tencereye alıyoruz.
Üzerine şeker ilave edip pisiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra tarcın ve cevızi ılave edıyoruz. Ben cevizi eklemeyi unuttugum icin sonradan uzerine serptim o yüzden cevizler kek harcına gectiği için gorüntü pek de muntazam olmadı. Neyse tarife devam
Kek harcını hazırlamak icin yumurta ve şekeri kabarıp beyazlayana kadar cırpıyoruz.
Yağ ve su ilave ettikten sonra kuru malzemeleri elekten geçiriyoruz.
Unu kontrollü ekliyoruz zira yumurtaların büyüklüğüne göre ölçü değişebiliyor.
Rulo yapınca çatlamaması için çok fazla koyu kıvamlı olmaması gerek.
Yağlı kagıt serilmış fırın tepsisine ılk olarak elmalı harcımızı esıt şekilde yayıyoruz.
Üzerine kek harcını da esit şekilde yayıp 175 dereceli fırında kek kabarıp pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından alınca bir bezın veya yağlı kağıdın üzerıne ters çevıriyoruz.
Elmalı taraf üste gelecek şekilde kağıdı kaldırıp geniş tarafından rulo yapıyoruz. Dinlenip soğuduktan sonra arzu ettimiz şekilde servis ediyoruz.