Elmalı Tart
Malzemeler:
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
100 gram tereyağı (oda ısısında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
İç Harcı
3 tane elma
Çeyrek çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tarçın, ceviz
Yapılışı
İlk olarak tart hamurundaki kurular haric tüm malzemeyi koyup karıstırın. Ölçulü olarak un ve diğer malzemeleri ekleyıp ele yapısmaz hamur elde edin. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında esit bir şekilde acın. Tencere kapağı ile kalıp çıkarın. Hamurun kenarlarını yaklasık 1 parmak genişliginde çizikler atın.
Kalan hamuru toparlayıp buzluğa koyun.
İç harcı için de; küp doğranmış elma, şeker, yağ ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin. Soğuduktan sonra ortasına koyun. Kenar kısmını da bir sağ bir sol olarak üzerine kapatın. Donmuş olan hamuru rendeleyip üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin. Dinlendirip üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet şifa olsun
Elmaları rende olarak da yapabilirsiniz. O zaman su koymaya gerek yok. Rende olduğu için çabuk pişer. Ben lezzet katması için ic harcına da tere yagı koydum.
Elmalı Tart

