ET HAŞLAMA
1 kilo dana kontrfile
2 adet orta boy soğan
3 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
Yapılışı ;
UYARI : ETİ DANA KONTRFİLE KULLANDIM . ETİ UZUN BİR BÜTÜN HALİNDE ALIP İSTEDİĞİM BOYUTTA KESTİM . Eğer biraz daha az yağlı et seviyorsanız bonfile de kullanabilirsiniz . Etleri istediğiniz boyutta doğrayıp una buladıktan sonra mühürleyelim . Mühurlenen etlere sırasıyla yemeklik dogranmış soğanları ekleyip biraz da etlerle soğanları kavuralım. Soğanlar biraz öldükten sonra , küp küp dogranmış patatesleri , havucları ve baharatları ( tuz, karabiber, kırmızı toz biber , isteğe bağlı acı pul biber ) ekleyelim .Söyle bir cevirdikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim . Ben Fissler marka düduklü kullandıgım icin 20 dakika da lokum gibi pisiyorlar . Düdüklünüze göre pisirme süresini uzatabilirsiniz . Afiyet olsun