Etli Nohut
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
200 gr dana kuşbaşı
1 büyük boy soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pul biber veya kurutulmuş acı biber
Yapılışı ;
Nohutları bir gün önceden ıslatalım . Eğer son dakika yapmaya karar verdiyseniz 10 dakika tencere de kaynatıp öyle kullanabilirsiniz . Düdüklümüze yağı alıp Soğanları yemeklik doğrayalım sırasıyla salça , nohut ve baharatları atıp şöyle bir karıştıralım . Üzerini 2 parmak gececek kadar su ekleyelim . Daha sulu veya az sulu seviyorsanız suyunu ona göre ayarlayabilirsiniz.Ben lezzet katması açısından yarım çay kaşığı da şeker ekliyorum . Baharat oranlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz . Ben Fissler düdüklü de 15 dakika da pişiriyorum , siz düdüklünüze göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Yanında pirinc pilavı, mercimek corbası , salata ve turşuyla hem pratik hem de yapımı kolay bir menü . Deneyeceklere afiyet olsun