Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Etli Sebzeli Fırın Yemeği

ETLİ SEBZELİ FIRIN YEMEĞİ

ETLİ SEBZELİ FIRIN YEMEĞİ
250-300 gr kadar dana kuşbaşı et
1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvıyağ
2-3 adet soğan
5-6 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1’er çay kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber
3-4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
Bu yemekte yağsız kuşbaşı kullandım. Eti kasaptan alınca kavurup birer yemeklik olarak buzluğa koyuyorum kolaylık oluyor.
Eti nasıl kavuruyoruz. Tencereye etimizi alıp suyunu salana kadar pişiriyoruz. Üzerine 1-2 su bardağı sıcak su ilave edip, çekene kadar pişiriyoruz.( Kuzu eti kullandığımızda direk kavurup kullanabiliriz. Su ilave etmeye gerek yok.) Suyunu çekince sıvıyağ tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra soğan sarımsak ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra sırasıyla biber, domates, salça ve baharatları ekleyip yarım bardak sıcak su ile açarak kıvam veriyoruz.
Borcama küp doğranmış patlıcan ve patatesleri doğruyoruz. Üzerine yaptığımız etli karışımı güzelce yayıyoruz. Tencerenin dibine yarım bardak sıcak su ile çalkalayıp üzerine gezdiriyoruz. Toplamda 1 su bardağı sıcak su kullandım. Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 45 dk pişiriyoruz. Sonra üzerinden yağlı kağıdı alıp bir 10 dk daha kızarması için pişiriyoruz.
Yanında pirinç pilavı ve cacık tavsiye ederim
Yapacak olanlara afiyet olsun