Doğal Ev Yapımı Zeytin
zeytin lerim tatlanıp yemeye hazır hale geldi.Hemde hiç yumuşamadan ve rengi kararmadan Daha önce yaptığım zeytinlerden farklı olarak tatlanması için degiştirdiğim her suya tuz ilave ettim.Tarif etmek gerekirse ilk suya 1 su bardagı tuz ekledim 3_5 gün sonra suyunu degistirdim ve bu sefer 1 cay bardağı tuz ekledim.Sonraki su degişimlerinde tuzu azaltarak ve calkaladıktan sonra tuzunu kontrol ederek ekledim.Bu yontemle yapınca ekstra salamura suyu hazırlamaya da gerek kalmıyor.En son dilediğim tatlılığa gelince tuzunu kontrol ettim 1_2 limon suyu ve 1 yemek kaşığı limon tuzu ilave ederek güzelce karıştırdım 2_3 gün dinlendirdikten sonra tüketmeye hazır hale geldi.3. fotoğraftaki zeytinlerin suyunu hiç değiştirmedim.1 su bardağı tuzlu suda serin ve karanlık bir yerde öylece bekletiyorum.
NOT:Guzel ve leziz bir zeytin için yapmasını bılmek kadar kalitesi de önemli tabii ki