Falafel
1 kase haşlanmış nohut(nohutu geceden ıslatıp haşlamadan da yapabilirsiniz)
1 küçük kuru soğan
1 tutam maydanoz
1_2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme un( nohutun kıvamına göre arttırılabilir)
2_3 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kişniş
Tuz
Özel sosu için:
3 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı yoğurt
Limon suyu
Zeytinyağ
Kimyon
Tuz
Yapılışını tarif etmeye bile gerek yok aslında.O kadar pratik Tüm malzemeyi bir doğrayıcı yardımı ile püre haline getiriyoruz.Çok prüzsüz olmayacak tabii.Daha sonra dilediğimiz büyüklükte parçalar alıp yuvarlıyoruz ve kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.Dilerseniz özel sosu ile ya da kendi tercih ettiğiniz bir sosa batırıp afiyetle yiyiyorsunuz.
NOT:Bazıları nohutu akşamdan ıslatıp haşlamadan yapıyormuş.Bir dahaki sefere bende öyle deneyeceğim.