Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

FINDIKLI BİSKÜVİ

Fındıklı Bisküvi Malzemeler 125

Fındıklı Bisküvi
Malzemeler
125 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Üzeri için
1 yumurta
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı
Öncelikle tereyağ zeytinyağ ve pudra şekerini ilave edip krema haline gelene kadar elimizle çırpıyoruz.Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Un kabartma tozu nişasta ve vanilyayı bir kap karıştırıp kurabiye harcına ekliyoruz.en son fındığı da ekleyip yumuşak bir hamur
elde ediyoruz. Hamurdan elma büyüklügünde hamur
ayırıyoruz kakao ile karıstırıyoruz fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz Merdane ile yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak şekil veriyoruz ve ortasına bastırarak kakaolu hamuru yerleştiriyoruz.Üzerlerine yumurtayı sürüp iri çekilmiş fındıklar serptikten sonra fanlı ayarda 140-150 derecede pişiriyoruz. (Fırın ayarını kendi fırınınıza göre değiştirebilirsiniz)
Afiyet Olsun