Fırında Hamsi Buğulama
Tarifi için
Malzemeler
1 kg hamsi (Yıkanmış,Temizlenmiş,Ayıklanmış)
1 adet Halka şeklinde Soğan
2 adet Halka şeklinde Patates
(Ben Patatesi,limonu,Soğanı Rendenin ince kısmı ile daire şeklinde yaptım)
Yarım halka şeklinde limon
1 diş sarımsak dilimlenmiş.
Yarım yemek kasığı kadar minik doğranmiş tereyağ.
Üzerine bir miktar doğranmış maydanoz.
Domates Sosu için
Yarım yemek kaşığı domates salçalı
Yarım yemek kaşığı biber salçalı
Bir miktar Tuz
Bir miktar Karabiber
Biraz Nane
Kekik (isteğe bağlı)
Biraz limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Temizlediğimiz yıkadığımız hamsiyi Hamsilerimizin lezzetli olması için yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Fırın kabının tabanını önce sıvı yağ ile yağlayıp, halka şeklinde doğradığımız patatesleri dizip üzerine hamsileri dizelim.
Soğanları yerleştirelim. Yine halka şeklinde doğradığımız domates ve limonları yerleştirelim.
Sarımsak ve tereyağ dizin.videoda bakabilirsiniz kisaca.
Hamsilerin üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim her yerine gelecek şekilde sosumuzu sürelim.üzerini fırin kâğıdı kapatıp,önceden Isıtılmış 180° 200°C fırında yaklaşık 35_40 dakika kadar pişirelim. Hamsilerimiz servise hazır.
Benim fırınımda 180 derecede 35 dakika kadar pisti.her firin farklidir kontrol edip pistigine bakabilirsiniz.Afiyet olsun
Fırında Hamsi Buğulama

