Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Fırında Sebzeli Çipura

Fırında Sebzeli Çipura Malzemeler:

Fırında Sebzeli Çipura
Malzemeler:
3 adet cupra
3-4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
3 adet defne yaprağı
Sebzeleri baharatlamak icin kekik, kara biber ve pul biber
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytin yağ
3 diş rendelenmiş sarımsak
2 tutamam ince kıyılmış maydonoz
1 adet küçük limonun suyu
Karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve tuz
Hepsinden yarım tatlı kaşığı
Hazırlaması:
Temizlenmiş balıklar yıkanır ve kurtulur. Üzerine bıçakla 2 cizik atılır.
Patates, domates ve soğan ince kesilir.
Hepsi tepsiye dizilir. Üzerine baharatları eklenir.
Balıgın sosu için Bir kase icerizine zeytin yağ, rendelenmis sarismak, bir limon suyu, karabiber, kırmızı toz bıber, kekik, ince kıyılmıs maydonoz ve tuz alınır ve karıştırılır.
Balıgın heryerine bir fırça yardımıyla sürün. Çiziklerin içinede bolca sürün ve karın bolgesini unutmayın. Aroma vermesi için balıkların karın kısımlarına bir adet defne yaprağı yerlesstirin. Zamanınız varsa balığın sosu çekmesine izin verin. Ardından Ciziklerin icine yarım limon dilimleri koyun.
Fırın tepsisine balıkları yerlestırin. Kalan sosu balığın üzerine gezdirin. Önce yaglı kağıtla kapatın sonra uzerine alümınyum folyoyla kaplayin. Önceden ısıtılmış 210 derce fırında 40dk pisirin. Son 10 dk uuzerini açıp üzerinin hafıf kızarması için devam pisirmeye devam edin. Denyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.