FIRINDA SOMON
Malzemeler
1 kg somon
2 adet patates
2 adet soğan
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyagı
Yarım limonun suyu
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılısı
Uygun bır kaba halka halka dilimlenmis patatesleri ve soganlari diziyoruz. Temizlenmiş somonları da sebzelerin üzerine diziyoruz.Sosu icin verilen malzemeleri karıştırıp balıkların üzerine sürüyoruz. Hafif islatip suyunu sıktığımız yağlı kağıdı yemeğin üzerine kapatıyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Pişmeye yakın kagıdı yemeğin üzerinden alıp biraz da bu şekilde pişiriyoruz Kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.