FIRINDA SOSLU LEVREK
Malzemeler :
5 adet levrek
1 dilimlenmiş limon
3 adet patates
1 adet soğan
6-7 tane çeri domates
5-6 diş sarımsak
5 tane defne yaprağı
1 tatlı kasığı tereyağı her balık icin, toplamda 3 tatlı kaşığı
Sos İçin ;
1 adet limon suyu
Yarım çay bardagı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşıgı kara biber ve 1 çay kaşığı tuz tamamen damak tadınıza gore
Balıkları temizleyip yıkayalım.
Sos malzemeleri uygun bir kap icerisine alınır ve harmanlanıp balığın içine dısına bolca sürülur.
Kalırsa patates soğanın üzerine de sostan gezdirilir.
Balık levrekler 200 derece onceden ısınmış fırında, alt üst fansız ayarda 30-40 dakika kadar pisirilir. fırından fırına degişiyor patatesler piştiğinde balıklarda pişmiş oluyor
Yapanlara şimdıden afiyet olsun
Fırında Soslu Levrek

