Geceden Hazırlanıp Sabah Pişirilen Poğaça
Malzemeler:
100 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçine:dilediğiniz peynir çeşidi
Üzerine arzuya göre;
yumurta sarısı veya
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı silme pekmez
susam
Oda ısısındaki tüm malzemeleri un hariç karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.Unu kontrollü bir şekilde döküp ele yapışmayan yumuşak prüzsüz bir hamur hazırlıyoruz.Kapağını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.Sabah kalkıp poğaçalarımızı şekillendirmek üzere hamuru dolaptan alıyoruz.Bir iki tur yoğurduktan sonra dilediğimiz büyüklükte bezelere ayırıyoruz ve şekillendirip tepsiye diziyoruz.Üzerine buzdolabı poşeti veya temiz bir naylon serip tepsi mayası için yarım saat kadar bekliyoruz.Susamlı yapacaksanız 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı pekmez koyup bir kasede karıştırıyoruz.Poğaçaları pekmezli suya batırıp susama buluyoruz.Ya da üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz.