Gül Börek
Malzemeler
Hamuru için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
Tuz
Yarım paket instant kuru mayA
Un 4-5 su bardağı (kontrollü)
Üzeri için;
1 adet yumurta 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Aralarına sürmek için ;
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
1 kg ıspanak
1 adet kurusoğan
Yarım kase peynir
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber,tozbiber
Yapılışı;
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilim. Hamuru 2 saat dinlendirilim.
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler alalım.
Hamurdan İncecik yufka açılım.
Ispanagı soğanı doğrayalım.Üzerine peyniri,baharatları ve sıvıyağ ekleyip iyice karıştıralım.
Acılan yufkaların uzerine fırça yardımıyla 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürelim.Ortadan ikiye keselim.Ispanakları ekleyelim,
rulo yapıp.Gül şeklini verelim.tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta ve sıvı yag karışımı sürüp fırınlayalım.
180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Gül Börek

