HAMBURGER EKMEĞİ
1 su bardağı su ılık
1 su bardağı süt ılık
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
20gr maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yemek kaşığıyla eritilmiş tereyağı
Susam
hamur için bütün sıvıları katıp mayayı şekeri tuzunu da ekleyip karıştıralım aldığı kadar un ilave ederek yoğuralım
1 saat MAYALANDIktan sonra iki yemek kaşığı tereyağını ekleyip tekrar bir 2 dakika yoğurup 20 dk dinlensin
Yüz gramlık bezelere alalım 19 adet çıktı
Tepsi mayası için üzerini kapatıp yarım saat daha dinlensin
erittiğimiz tereyağını bezelerin üzerine söndürmeden sürüp Susamlayıp 190°’de 20 25 dakika kızartalım