Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Haşhaşlı Çörek

HAŞHAŞLI ÇÖREK Hamuru İçin

HAŞHAŞLI ÇÖREK
Hamuru İçin
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 kücük paket maya (1 yemek kaşıgına denk geliyor)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine sürülecek)
4-5 su bardağı un
Harcı için
200 gr haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
Arasına serpmek için
1 kase kırılmış ceviz içi
Hazırlanışı
Yoğurma kabına su,süt, şeker ve mayayı alıp karıştırın ve 5 dk bekletin. Daha sonra sıvı yag, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın Unu yavas yavaş ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edın ve yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken harcı için has haş ezmesi, sıvı yağ ve şekeri karıştırma kabına alıp iyice karıstırarak sıvı hale getirin. Mayalanan hamuru 7 eşit bezeye bolüp her bir bezeyi bir servis tabağı büyükluğünde açın ve üzerine biraz harc yayın ve ceviz serpın. En üst kat hariç tum katlara aynı işlemi yapıp son olarak üst uste getirdiğiniz hamuru tekrar açın ve 2 parmak kalınlıgında şeritler halinde kesip seritleri ikiye katlayıp kıvırarak şeklini verip yaglı kağıt serili tepsiye dizin. 20 dk tepsi mayası verdıkten sonra yumurta sarısı sürup 200 derece fırında alt üst ayarda üzerı kızarıncaya dek pisirin. Deneyecek olan herkese afiyet olsun şimdiden