Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Haşhaşlı Çörek

HAŞHAŞLI ÇÖREK Hamuru İçin 1 su bardağı ılık su 1

HAŞHAŞLI ÇÖREK
Hamuru İçin
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 küçuk paket maya (1 yemek kaşıgına denk geliyor)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine sürülecek)
4-5 su bardağı un
Harcı için
200 gr haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
Arasına serpmek için
1 kase kırılmış ceviz içi
Hazırlanışı
Yogurma kabına su süt şeker ve mayayı alıp karıstırın ve 5 dk bekletın. Daha sonra sıvı yag yumurta akı ve tuzu ekleyip karıstırın Unu yavaş yavaş ekleyıp hafif ele yapısan yumuşak bir hamur elde edın ve yaklasık bir saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken harcı icin hashaş ezmesi sıvı yag ve şekeri karıstırma kabına alıp iyıce karıştırarak sıvı hale getirın. Mayalanan hamuru 7 esit bezeye bölüp her bir bezeyi bir servis tabağı büyüklügünde açın ve üzerine biraz harç yayın ve ceviz serpin. En ust kat hariç tüm katlara aynı işlemi yapıp son olarak üst uste getirdiğiniz hamuru tekrar açın ve 2 parmak kalınlığında seritler halinde kesip şeritleri ikiye katlayıp kıvırarak şeklıni verip yağlı kağıt serili tepsıye dizin. 20 dk tepsı mayası verdıkten sonra yumurta sarısı sürup 200 derece fırında alt ust ayarda uzeri kızarıncaya dek pısirın. Deneyecek olan herkese afiyet olsun simdiden