Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek
Merhabalar bugün sizlere nefis bir çörek tarifi ile geldim.
Hamur için malzemeler
– 1 sb süt
– 1 çb su
– Yarım çb sıvı yağ
– 1 yumurta beyazı
– 2 tk kuru maya (veya yarım paket yaş maya 20gr)
– 1 buçuk tk tuz
– 3 yk şeker
– 4 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin biraz tok bir hamur olucak)

( İç harcı için malzemeler)
– 250 Gr Haşhaş ezmesi
– 1 Çb şeker
– 1 çb iri kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)
– Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ. (Haşhaşın kıvamına göre yağın miktarı değişebilir sürülebilir şekilde ayarlayın.)

 

 

 

(Üzeri için)
– 1 yumurta sarısı
– 1 yk sıvı yağ
(Yapılışı)
Oda sıcaklığındaki malzemelerimizi karıştırıp, yoğurduktan sonra tok bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamur 5 bezeye bölüyoruz ve merdane ile büyük servis tabağı boyutunda açıyoruz. İlk yufkayı yağlı kağıt olan bir tepsiye alıyoruz. Haşhaş, şeker ve sıvı yağ karışımından üzerine her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
Diğer bir bezemizi açıyoruz ve ilk katmanın üzerine kapatıyoruz üstüne tekrardan karışımı sürüyoruz. 4 bezemizi de bu şekilde araları haşhaşlı karışım olacak şekilde üst üste kapatıyoruz en üst katmana sürmüyoruz. Bezeler bittikten sonra tam ortaya bir çay bardağı yerleştiriyoruz. Ardından önce dörde sonra 16 parçaya kesiyoruz. İki parça tutuyoruz ve üç sefer alta doğru çevirerek uçlarını birleştiriyoruz.

 

 

 

 

Ve her dilimi aynı şekilde yaptıktan sonra 20 dakika tepsi mayası yapıyoruz. Yumurta sarısı ile yağı çırpıp hamur olan yerlere sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200° fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
NOT: içerisine haşhaş yerine fındık ezmesi, çikolata kreması da sürülebilir.