Merhabaa, bugün sizlere enfes haşhaşlı revani tarifi vereceğim. 🥰❤️
(Malzemeler)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Biraz limonun suyu
(Yapılışı)
Öncelikle şeker ile yumurtamızı güzelce köpüren e kadar çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağ ilave edip karıştırıyoruz. Sonra un, irmik ve haşhaş ekleyoruz. Ve kabartma tozu ve vanilya yı ekleyerek iyice çırpıyoruz. Ve yağlanmış borcamımıza döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180° fırınımıza veriyoruz.
Ve şerbeti yapmaya başlıyoruz şeker ve suyumuzu ve biraz göz kararı limon ekliyoruz ve kaynatıyoruz. 1-2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Ve ilk sıcaklığı geçene kadar bekliyoruz daha sonra soğumuş olan haşhaşlı revanimizin üzerine şerbeti döküyoruz. Revanimizi hazır. İsteyen üzeri için krema, krem şanti kullanabilir. ❤️ Afiyet olsunnn 🌺❤️🥧