HAVUÇ DİLİMLİ BAKLAVA
470 gr baklavalık yufka
200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardagı çekilmiş ceviz içı veya antep fıstık( tercıhi size kalmış ben cevızli yaptım)
Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker (250ml lik)
1 ince dilim limon
Fırın kabım 31,32 ml borcam
Yapılışı; öncelikle tereyağı ve sıvıyağı ocakta eritiyoruz.tepsimizi bir güzel yağlıyoruz,baklavalık yufkamızı önceki videomda gördüğünüz kibi tepsi ölçüsünde yuvarlak kesiyoruz ilk önce yuvarlak kestiğimiz yufkadan bitane tepsimize koyuyoruz üstünü yağlıyoruz daha sonra kenardan çıkanları tek tek yerleştirin her katını yaplamayı unutmayın daha sonra örta kısmına ceviz içimizin hepsini katıyoruz daha sonra yuvarlak kısımlardan 14 yaprak yufkanın her katını yağlayarak ekliyoruz en son havuç dilim şekilde kesip 170 derece fırında alt üst kızarana dek pişirin.
Şerbet için tüm malzemeleri kabına koyup 20 dk kaynatın kenara alın baklavayı fırından çıkarınca ilk sıcağını verdikten sonra şerbetini ekleyin şerbette sıcak olmalı baklavada. Islattıktan sonra üstunü örtmeyın hamur olabilır afiyet olsun