Havuç Tarator
Malzemeleri
4 orta boy havuç
10-12 adet kornişon turşu
1 küçük kase konserve mısır
1 küçük kase iri kıyılmış ceviz
5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu ,maydonoz
Yapılışı
Havuçları rendeleyin 2-3 dakika zeytinyağında kavurun. Çok fazla kavurmayalım hafif diri kalsın.Soğumaya bırakalım.
Yogurt sarımsak tuz ve dereotunu bir kaba alıp karıştıralım.Kornişonları küçük küçük doğrayalım,diğer malzemeleri ve soğuyan havuçları ekleyip karıştıralım.Servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.