PORTAKALLI HAVUCLU KEK
Malzemeler
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
1 orta boy havuç
1 tatli kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
Arzu ettiğiniz kadar ceviz kırığı
Yapılışı
Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak.
Yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
Sütü portakal suyunu ve yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Sonra un tarçın ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
En son ceviz portakal kabuğu rendesi ve havucu ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Katı yağ ile yagladigimiz kalibimiza hamurumuzu döküyoruz.
170 derece fırında on ısıtma yapmadan 45 50 dk kadar pısiriyoruz.
Kekimizi sonmemesi için hemen fırından cikarmiyoruz.Firin kapağı bir miktar açıp 15 dk kadar icerde bekletiyoruz. Sonra soğuyunca ters çeviriyoruz afiyetle yiyoruz.