Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hazır Baklava Yufkasından Cevizli Baklava

CEVİZLİ BAKLAVA 1 paket

CEVİZLİ BAKLAVA
1 paket baklavalık yufka
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 büyük kase kıyılmış ceviz
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Tereyağımızı eritip ince bi süzekten geçirelim üzerindeki köpükler gitmiş olsun üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ döküp karıştıralım.
Şerbetimizi ocağa alıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya baslayınca içine limon dilimini atıp 15 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Klasik yuvarlak tepsimizin altını yağlayıp 4 kat yufka koyup üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim. 20 tane yufkayı bu şekilde her 3 4 yufkada bir yağ sürüp tepsimize dizelim kenarlardaki parçaları kesip yufkaların üzerine koyup cevizimizi dökelim. Kalan 25 tane yufkayı da yine aynı şekilde 3 4 yufkada bir yağlayarak üst üste dizelim. İstediğiniz gibi dilimleyip kalan yağı üzerine dökelim. Önceden ısıtılmıs 165 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlımıza sıcak şerbetimizi dökelim. Dinlenen tatlımızı servis edebilirsiniz afiyetle