Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İçli Kete Tarifi

İçli Kete Malzemeler 1

İçli Kete
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardagından 1 parmak eksık sıvı yagı
1 paket yas maya
1 tane yumurta beyazı
1 tatlı kasığı dolusu tuz
3 yemek miktarı şeker
Aldığı kadar un (ele kalmasıyan hamur olması gerekir)

içi için
1 çay bardağı sıvı yağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı silme tuz
surmek için 150 gr hafıza
Üzeri için
1 tane yumurta sarısı

Yoğurma bileşiminde ılık sütle maya eritilir. Sırasıyla diğer özellikler eklenip yoğurulur ve mayadırmaya bırakalım.
Bir tavada yağla birlikte içi kavuralım. Ve soğumasını bekleyelim ve ardından başka bir tavada bir belleği eritelim.
Hamuru 3 bezeye ayıralım üçünü de ayrı ayrı çözülebilir inceltelim ne kadar inceltilirsek o kadar güzel olur.
Her bir bezi tereyaği ile yağlayalım üst üste 3 katman olacak
Rulo şeklinde katlayalım ve 30 dk dolapta bekletelim. Bütün hamurları bu şekilde bitiririm.
Bitirdikten sonra ilk ruloyu istediğiniz büyüklükte keserek bunu elimizle veya merdane yoluyla bir unlayarak kare şeklinde inceltelim merkezi iç depolama zarf seklinde katlayalım katladığımız tarafta kalacak şekilde tepsiye yerleştirme çatalla sekil vererek yumurta sürüp hazır ısıtılmıs hazırlanacak 180 derecelik pişirme pişirelim. Afiyet olsun..