İçli köfte Tarifi
Malzemeler
1 kg ince köftelik bulgur
1 su bardagı irmik
1.5 bucuk yemek kaşığı tuz
Islamak icin 6.5 su bardağı
sıcaktan biraz soruğk su
1tatlı kaşığı pulbiber
Yarım cay kaşığı karabiber
1yemek kaşığı biber salcası
2tane yumurta
2 su bardağı un
İç harcı için
1 kg orta yağlı kıyma
1.5 bucuk kg kurusoğan
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1yemek kaşığı pulbiber
1tatlı kaşığı karabiber
1yemek kaşığı tomares salcası
1yemek kaşığı biber salcası
125 gr tereyağı
İsteğe bağlı maydanoz
Ve ceviz
Yapılışı
Öncelikle üç harcını hazırlayalım
Bir tavaya kıymayı alın suyunu cekince
Dogradığmız küp küp soğanı katalım az pişirin ve tereyağı katalım sonra baharatları salcayı katalım pisince üzerine maydanoz katıp kenara sogumaya alın .Hamuru için 1kg bulguru genis bir kaba alın üzerine irmiği tuzu katıp karıştıralım ve sıcak su ile ıslayalım enaz 15 dakika bekledikten sonra yumurta unu salcayı pulbiberi katıp yogurmaya baslayın ara ara elinizi ıslayıp yogurun yarım saat kadar kıvamı macun gibi olunca toparlayın cevizden az büyük parca alın ve acalım içine soğmuş harçtan koyup kapatalım videoda olduğu gibi ben yarısını buzluga koydum ve geri kalanı kızartım sizede fazla gelecektir buzluga koyabilirsiniz Afyetolsun